Inktbeoordeling: privéreserve oud versus nieuw

Private Reserve-inkt heeft zijn deel van de controverse gehad. Ik zal in dit bericht niet ingaan op eerdere problemen, maar in plaats daarvan zal ik enkele van de nieuwe kleuren laten zien en ze vergelijken met de originele Private Reserve-kleuren.

Private Reserve inkten zijn duidelijk onder te verdelen in oude en nieuwe versies. Het merk werd gekocht door YAFA, die de lijn heeft bijgewerkt, maar de namen van de inktkleuren heeft behouden. Ik was benieuwd of deze kleuren door deze verandering waar bleven, vooral enkele van de meer populaire inkten. Ik heb onlangs een bundel van de nieuwe PR-inkten van YAFA ontvangen voor beoordeling en dit is de eerste batch: Burgundy Mist, Arabian Rose, Black Cherry, DC Supershow Blue, Tropical Blue en Naples Blue.

Als eerste is er Private Reserve Burgundy Mist. Dit is de enige inkt in deze batch waar ik geen staal van de originele inkt heb, maar ik heb het vergeleken met andere inkten om de kleur te zien. Burgundy Mist ligt heel dicht bij Mercury Noir met betere schaduwen. Ik zag bevedering met Burgundy Mist.

Black Cherry is de volgende. De nieuwe Black Cherry ligt dicht bij Monteverde Blueberry Muffin. Hier was geen bevedering aanwezig en de schaduw is prachtig.

De nieuwe Black Cherry-inkt past uitstekend bij de originele Black Cherry, maar de arcering is verbeterd. Dit is naar mijn mening een grote verandering.

Arabische Roos. Deze inkt is degene die me zorgen baart – Arabian Rose is een kleur waar ik nog nooit een geschikte vervanging heb gevonden. ColorVerse Einstein Ring is de beste die ik heb gevonden

Hier is een vergelijking tussen de nieuwe en oude Arabian Rose-inkten. Ik hou van de nieuwe kleur, maar ik ben niet helemaal tevreden met de verandering – de originele Arabian Rose had een stoffige afwerking die niet aanwezig is in de nieuwe versie. New Arabian Rose is donkerder, bevat wat meer blauw en er is een scherper onderscheid tussen de lichte en donkere tinten.

Private Reserve DC Supershow Blue is oorspronkelijk gemaakt voor de DC penshow (supershow). Het is een briljant medium glanzend blauw dat opvalt op wit papier.

Deze inkt heeft een positieve verandering teweeggebracht in de overstap naar YAFA. Het blauw is een beetje briljanter en de glans is net genoeg afgezwakt om het smeerprobleem op te lossen. Ik vond geen vegen in mijn gebruik van Supershow blauw.

Tropical Blue heeft net iets meer groen in de ondertoon dan DC Supershow Blue en is een van mijn favoriete blues ooit. Door de arcering springt de kleur er schriftelijk uit.

Ik geloof dat de oude en nieuwe Tropical Blue-inkten identiek zijn, hoewel nieuwe Tropical Blue meer schaduw heeft.

Eindelijk Napels Blauw. Dit is het lichtste blauw in deze batch en lijkt qua schrijven bijna perfect te passen bij Pelikan Edelstein Topaz. Het heeft ook een vleugje rode glans.

Nogmaals, de basiskleur is hier een perfecte match, maar de schaduw is beter.

Hier is een blik op de veranderingen in de rood/roze inkten in deze batch:

En een vergelijking van de blues.

De trend hier is dat de nieuwe Private Reserve-kleuren erg dicht bij hun oudere versies liggen, maar dat ze allemaal gemakkelijker of dramatischer overschaduwen. Tot nu toe is de verandering overweldigend positief, maar ik zal rouwen om het verlies van mijn geliefde Arabian Rose-inkt.

Private Reserve-inkten zijn iets in prijs gestegen, maar zijn nog steeds een geweldige deal. Elk van de bovenstaande flessen kost $ 15 en wordt verkocht in flessen van 60 ml. Dat komt op $ 0,25/mL, iets minder dan de $ 8 voor een fles Diamine van 30 ml. Ik kijk ernaar uit om meer te zien van wat YAFA in petto heeft voor deze inkten!

DISCLAIMER: Sommige van de items in deze beoordeling zijn gratis aan ons verstrekt voor beoordeling. Zie de Over-pagina voor meer details.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Winmails
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart