Notebookoverzicht: Laine My Knitting Notes

In de afgelopen twee jaar heeft Laine, een bedrijf dat Scandinavische breipatronen produceert (tijdschriften en prachtige boeken), ook een breidagboek uitgebracht. Toen Ana en ik afgelopen weekend op onze lokale garencrawl gingen, besloten we een exemplaar op te halen en het te recenseren!

Mijn breinotities (€ 19 of $ 25) is ontworpen als een notitieboekje voor breiers die een dagboek willen bijhouden van de projecten waaraan ze werken. Ana en ik waren hier vooral in geïnteresseerd omdat we de laatste tijd hebben nagedacht over de beste methode om onze projecten te volgen.

Een kleine zijbalk:

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we projecten zouden moeten volgen en wat het nut van zo’n record zou zijn. Als knutselaars maken we projecten vaak meer dan eens, dus het vastleggen van welke patronen, naaldformaten en garens we hebben gebruikt, evenals eventuele aantekeningen die we tijdens het project hebben gemaakt, vormen een netjes referentiepunt. Ana en ik gebruiken Ravelry, een sociale-mediasite en database voor hobbyisten, om onze projecten bij te houden, maar door recente ontwikkelingen zijn we ons een beetje zorgen gaan maken over de levensduur van dat platform. Het leuke van een elektronisch dagboek is dat we patroon-pdf’s, foto’s, links naar naalden of garen kunnen toevoegen, terwijl je in een fysiek formaat sommige van die items zou moeten afdrukken om ze aan een dagboek toe te voegen. Dat gezegd hebbende, elektronische platforms (vooral die sociale) zijn vergankelijk en kunnen verdwijnen (vaak sneller dan het geschreven woord). Dus wat is de beste methode om dingen te volgen?

Terug naar de recensie bij de hand:

My Knitting Notes is een klein dagboek van 15 x 21 cm en ongeveer 2 cm dik. Het is ingebonden, met een geweven omslag in mosterd, en in goud reliëf op de vooromslag met My Knitting Notes en de achteromslag met Laine’s logo. Het tijdschrift zelf bevat 156 pagina’s verdeeld over referentiemateriaal, invoerpagina’s voor 31 projecten en een klein rastergedeelte voor het noteren van schema’s of grafieken. De schutbladen zijn in een zachte perzikkleur zonder extra bedrukking en het hoofdpapier van het dagboek is gebroken wit. Ten slotte is er een bladwijzer met geel lint voor het bewaren van de plaats.

Ik vind de indeling eigenlijk heel praktisch. Er is een klein referentiegedeelte aan de voorkant met onder andere naaldconversietabellen (de VS gebruikt naald “maten” en de rest van de wereld gebruikt meestal metingen in mm), een gedrukte liniaal voor kleine metingen en enkele veelvoorkomende afkortingen en definities . Het grootste deel van het boek is echter gewijd aan projectpagina’s. De eerste 2-pagina’s van de projectpagina’s bevatten spaties voor wat basisinformatie en vervolgens gelijnde gebieden voor notities. De tweede spread van 2 pagina’s is blanco, wat voor doodles, schetsen of meer notities kan zorgen. Het is misschien ook een leuke plek om garenlabels en knipsels met washi-tape toe te voegen? Of een geprinte foto van het opgeleverde project?

Laten we het over het papier hebben. Het dagboek noemt “156 pagina’s van hoogwaardig papier”, wat voor mij vaak problemen oplevert. Zeker, in mijn grotere penpunten en zwaarder gepigmenteerde vulpeninkten was er wat bevedering. Maar ik was aangenaam verrast dat het papier het goed deed in mijn kleinere penpunten. En zelfs met een beetje bevedering bloedde er niets door. Ik gebruikte vulpennen in verschillende penpuntformaten, fijne voeringen, gelinkten, rollerballs en potlood, dus ik heb het gevoel dat ik het papier op de proef heb gesteld. Ik heb geen waterbestendigheid getest (ik verwacht niet veel omdat het papier redelijk poreus aanvoelt) of zwaardere markers omdat ik niet weet of ik ze in een dergelijk dagboek zou gebruiken.

Over het algemeen denk ik dat dit een goed gemaakt en redelijk geprijsd boek is dat is gericht op breiers. Terwijl ik blijf nadenken over waar ik mijn projecten volg, ga ik deze de rest van 2021 proberen en kijken waar ik eindig!


DISCLAIMER: Het notitieboek in deze recensie is gekocht door The Well-Appointed Desk bij onze plaatselijke garenwinkel, Garen Social Kansas City. Je vindt het ook op Laine. Zie de Over-pagina voor meer details.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Winmails
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart